Η Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία; Οκ αλλά γιατί;

Ο κυριότερος λόγος που αρκετοί άνθρωποι θα αναζητήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους την ψυχοθεραπεία είναι γιατί έχει γίνει πλέον πολύ δημοφιλής για την αποτελεσματικότητά της.

Σημαντικός παράγοντας επίσης είναι και ο αποχαρακτηρισμός της από το στίγμα της τρέλλας. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα μιλούν άνετα για τον ψυχολόγο τους και την αποτελεσματική βοήθεια που πήραν για την διαχείριση κρίσεων πανικού για παράδειγμα ή μιας φοβίας ή την αντιμετώπιση κάποιων άλλων δύσκολων καταστάσεων. «θέλω κάπου να μιλήσω αλλά όχι σε φίλο, φίλη ή συγγενή». Έτσι πολλοί ενήλικες όσο ποτέ άλλοτε επιζητούν την ψυχοθεραπεία ή τη συμβουλευτική.

Η ύπαρξη επιστημόνων που προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες και που ασχολούνται με τον τομέα της ψυχοθεραπείας εν γένει, έχει αυξηθεί ραγδαία και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σήμερα πολλοί προβληματισμένοι άνθρωποι βρίσκουν ένα θεραπευτή μέσω των ποικίλων ιστοσελίδων, επαγγελματικών οργανισμών όσο και οργανισμών υγείας. Αυτή η διαπίστωση αφορά κυρίως το νεαρότερο ηλικιακά πληθυσμό, περισσότεροεξοικειωμένο με τον υπολογιστή που αναζητά μια τέτοιου είδους λύση μέσω της διαδικτυακής πληροφόρησης.

Αλλά γιατί εμείς οι άνθρωποι αναζητάμε την ψυχοθεραπεία;

οι λόγοι, πολλοί.. για παράδειγμα όταν νιώσουμε ότι για κάποιο λόγο «κολλήσαμε» σε μια μη επαρκή και μη ικανοποιητική δουλεία ή σχέση. Οι άνθρωποι επιπλέον επιζητούν θεραπεία όταν αντιμετωπίζουν ή προσπαθούν να ξεπεράσουν μια τεράστια κρίση.
Άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να ωθήσουν τους ανθρώπους να σκεφτούν την ψυχοθεραπεία είναι όταν :